Oude Leijoever

Het deelplan Oude Leijoever is het meest zuidelijke deelplan van Koolhoven Buiten en grenst aan de bosrand van de Bredaseweg en de Dongevallei: een uniek waterrijk natuurgebied.
In Oude Leijoever kies je voor de natuur, maar tegelijk woon je op niet meer dan een steenworp afstand van een grote hoeveelheid voorzieningen, zoals twee uitgebreide winkelcentra, een station, scholen voor lager en voortgezet onderwijs, een bibliotheek, sportfaciliteiten en een bloeiend verenigingsleven. Dit maakt Oude Leijoever een aantrekkelijke woonlocatie voor diverse doelgroepen. Je vindt er rust en activiteiten. Je bent er thuis.


Oude Leijoever is ruim van opzet met brede straatprofielen en veel groen. Op twee plekken in het deelplan wordt de natuur de wijk ingetrokken. De natuurparken krijgen een ruige inrichting die overloopt in het natuurgebied rondom de wijk.
Op deze website vind je de koopwoningen uit de vierde fase van Oude Leijoever: tien ruime vijf-onder-één-kap woningen en twaalf riante tweekappers. De woningen zijn van de hand van Theo van Esch van DAT arichtecten. De woningen zijn ontworpen met maximale invloed op indeling en afwerking. Want, hoe mooi Oude Leijoever ook wordt, hoe uniek de natuur, de ligging en de faciliteiten, het huis waarin je gaat wonen moet ook echt jouw huis worden.
Voor de kleurstelling van de woningen is gekozen voor diverse aardtinten die zich naadloos in de natuur zullen voegen. De houtkleurige kozijnen en details en de gemêleerde bakstenen en keramische pannen in bruintint geven de woningen een rijke en natuurlijke uitstraling.


Oude Leijoever, de natuur in je achtertuin!

Wonen midden in de natuur tussen het beekdal en de bosrand
Tweekappers en vijf-onder-een-kapwoningen